Dutch Shoutout, Interviews

In gesprek met Patty van Delft

Welkom Patty van Delft, bedankt dat u ons wilt vereren met een interview! Onze lezers en wij zouden graag nader kennis willen maken met u en uw serie ‘Dragän Duma’. Als eerste willen wij u mededelen dat u ten alle tijden, mag stoppen met het interview of een vraag niet hoeft te beantwoorden.


Wie is Patty van Delft, wat drijft haar en wat zijn haar dromen?
Ik ben een chaotische wervelstorm met meer ideeën, hobby’s en dromen dan goed voor me is. Gek op schrijven, lezen, gamen, sport, schilderen, fotograferen en nog veel en veel meer. Dol op mijn man, katten en familie. In mijn hoofd is het nooit stil en daardoor verveel ik me dan ook nooit. Ooit hoop ik echt door te breken bij het grote publiek als schrijfster.

Wat heeft u doen besluiten om een boek te schrijven? En waarom Fantasy?
Sinds ik me kan herinneren zitten er al verhalen in mijn hoofd. Ik heb het alleen altijd te druk gehad om er echt iets mee te doen. Tot ik ziek thuis kwam te zitten en bijna niks mocht doen. Drägan Duma zat toen al een tijd in mijn hoofd en dat verhaal ben ik toen gaan schrijven. Uiteraard fantasy want wat is er nou mooier dan verdwalen in werelden met mythische wezens en magie?

Hoe bent u op het idee gekomen om Drägan Duma te schrijven? Wat was uw inspiratie?
Door te dagdromen is de wereld van Drägan Duma ontstaan. Al vanaf dat ik heel klein was dagdroom ik graag. Ik gebruikte het voornamelijk als de verveling toesloeg of als ik ergens moest wachten. En nog steeds trouwens, het is een goede en fijne manier om de tijd te verdrijven. In het geval van Drägan Duma kwam er steeds een stukje bij en op een gegeven moment werd het verhaal zo groots dat mijn man vroeg of ik het niet eens uit moest werken. Het voetbalveld in de buurt van waar ik woon heeft eigenlijk het idee getriggerd. Ik zat ernaar te staren toen ik het eerste idee voor Drägan Duma kreeg: ‘Stel nou dat er op dat veld een draak landt die mij meeneemt naar een parallelle wereld?’ En dagdromen maar!

‘Zij die hoort’ viert haar vijfjarig bestaan, hoe kijkt u terug op dit boek?
Met heel veel plezier en liefde! Zij Die Hoort heeft al mijn verwachtingen overtroffen en doet dat eigenlijk nog steeds omdat er nog steeds mensen zijn die de wereld van Drägan Duma ontdekken.

Heeft u ooit twijfels gehad bij het schrijven? (Door invloeden van buitenaf, negatieve feedback of iets dergelijks.)

Nee. Ik schrijf al heel lang en altijd voor mezelf. Nooit had ik gedacht dat er ooit een boek van mij zou uitkomen, laat staan vier! Omdat ik geen verwachtingen had heb ik ook geen twijfels of teleurstellingen gekend met mijn eerste boek. En nu eigenlijk nog niet, ik vind schrijven heerlijk! Natuurlijk is het niet leuk als je te horen krijgt dat iemand niks aan je boek vond maar ook dat hoort erbij. Je moet je nooit laten tegenhouden omdat je bang bent om te falen in de ogen van iemand anders. Je kunt niet de hele wereld gelukkig maken.

Hoe voelde het toen u voor het eerst uw eigen boek in handen kreeg?
Dat was een heel bijzonder moment. Zeker ook omdat ik het boek heb opgedragen aan mijn veel te vroeg overleden broer die ik nog steeds ontzettend mis. Het meest bijzondere is misschien nog wel dat ik het boek voor het eerst in mijn handen kreeg op 11 april, zijn sterfdatum, terwijl het boek eigenlijk later pas van de drukker zou komen.

Als u terugkijkt naar uw boeken. Zou u iets willen herschrijven of veranderen? (Bijv. Een plottwist toevoegen, weghalen etc).
Nee, eigenlijk niet. Dat komt voornamelijk doordat ik ze heb geschreven met alles wat ik op dat moment in me had. Dat ik daarna misschien iets heb bijgeleerd of ben gegroeid doet daar niets aan af en dus ben ik tevreden. 😊

Wat is uw grootste angst als auteur?
Ik zou het vreselijk vinden als mensen mijn komende boeken slecht vinden. Of dat lezers misschien nooit iets anders van mij willen lezen dan Drägan Duma.

Wat zijn uw schrijfprocessen? Heeft u bepaalde rituelen of handelingen die u volgt?
Niet echt, ik ben geen plotter en heb geen vaste schema’s. Ik schrijf wanneer ik kan en zin heb en ben net zo nieuwsgierig als jullie om te zien wat ik op papier zet.

Bent u op dit moment met een nieuw boek bezig? Zo ja, kan/wilt u een tipje van de sluier oplichten?
Absoluut! Ik ben bezig met een heel nieuw verhaal dat niets te maken heeft met Drägan Duma. Wel is het YA Fantasy en speelt het zich af in een steampunk-achtige wereld waar techniek en magie naast elkaar bestaan. Het is een avontuurlijk verhaal waarin niet alles is zoals het lijkt…

Hoe voelt u zich als u uw boek in de handen van een blogger legt, die dit naar zijn of haar eerlijke mening mag beoordelen?
Natuurlijk hoop je dat ze van het verhaal genieten, maar dat hoop ik bij al mijn lezers. Wel is het altijd in spanning afwachten hoe de blogger aandacht aan het boek besteed, iedereen heeft daar toch een beetje zijn of haar eigen manieren voor en dat vind ik leuk om te zien!

Wat is uw Auteurs droom voor de toekomst?
Ik hoop dat het lukt om Drägan Duma naar het buitenland te krijgen zodat er nog meer mensen van de wereld kunnen genieten. Verder wil ik natuurlijk nog heel veel boeken schrijven!

Heeft u een korte boodschap voor uw lezers?
Wees jezelf en sta altijd één keer meer op dan dat je valt.


Korte persoonlijke en -of- vragen


Wat is uw favoriete
Boek: Whaa! Ik kan echt niet kiezen! Er zijn veel te veel mooie boeken.
Film: Dat zijn er ook meerdere, maar de film die ik eigenlijk altijd kan kijken is Die Hard.
Serie: Supernatural.

Wie is uw favoriete auteur?
Ook die heb ik eigenlijk niet, ik vind veel schrijvers goed. Maar als ik toch wat moet roepen: ik ben erg dol op Edgar Allan Poe, Anne McCaffrey, John Grisham, Stephen King en heb veel bewondering voor onze eigen Thomas Olde Heuvelt.

Als uw boeken zouden worden vertaald naar het witte doek, wie zouden de hoofdrollen vertolken?

Daar vraag je me wat! Ik heb echt geen flauw idee, maar vind het wel heel belangrijk dat

A: zich echt in het personage kunnen inleven en

B: dat ze ook echt op het personage lijken want niets is zo irritant als je moeten afvragen naar wie je nou zit te kijken.

Met wie zou u graag willen samenwerken aan een boek?
Samenwerken met een andere schrijver lijkt me heel erg lastig. Niet alleen moeten je ideeën overeenkomen, de schrijfstijlen moeten dat ook. Bovendien werk ik stiekem het liefst alleen.

Maak de zin af: Een boek hoort mensen te geven wat ze op dat moment nodig hebben.


Geven of krijgen?

Geven.

Nuchter of spontaan?

Spontaan.

Ochtend- of avondmens?

Avond! Duidelijk avond!

Nooit meer lezen of nooit meer schrijven?

Je kunt niet schrijven zonder te lezen hahaha. In ieder geval; ik kan dat niet.

Voorgoed geen chocola – of – snoepgoed meer?

Geen chocola meer want popcorn rules!

Boeken schrijven of uitgaan met vrienden?

Ik vind vrienden en familie het belangrijkste wat er is dus dan kies ik het laatste.

Wie was er eerder? De kip of…. het ei?

De draak! Oh sorry, dat was de vraag niet. Het drakenei dan. 😊

Hahaha, wat heeft Patty ons leuke antwoorden op onze vragen gegeven! Ze is niet alleen creatief maar ook geestig♡

Morgen komt de recensie online van Drägan Duma maar eerst heb ik een vraag aan jullie. Heb jij het in je om een drägannymare te worden?

Tot snel lieve lezers!

L♡ve

Manuela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s