Dutch Shoutout, Recensies

Recensie: ze zien mij niet – Alice Bakker

Titel: ze zien mij niet
Auteur: Alice Bakker
Uitgeverij: Godijn Publishing
Aantal pagina’s: 208
Jaartal: 2019
ISBN: 9789492115898
Genre: Jeugd 13+banner

20190621_175813.jpg

Aaron heeft leuke vrienden, verveelt zich op school en houdt van voetbal. In de stad Vierblad, waar hij woont, woeden de laatste tijd veel branden. Een daarvan komt wel heel dichtbij: het huis van de tante van Kira, een van de meiden uit zijn vriendengroep, brandt af. Met zijn vrienden gaat hij op zoek naar de dader. De aanwijzingen die ze vinden wijzen gek genoeg naar… de groep! Is Thomas, al zijn hele leven zijn beste vriend, de brandstichter? Of een van zijn andere vrienden?

Ik sta daar gewoon, maar ze zien mij niet. Ze zien mij nooit. Ik ben eigenlijk niet bang dat ze me pakken. Logisch, mij zoeken ze niet…

banner

Ze zien mij niet is een boek dat geschikt is voor jongeren vanaf 13 jaar, maar ook geschikt voor de iets jongere jongeren die al wat moeilijkere boeken aankunnen. Het is een simpel geschreven boek dat genoeg boeit om door te lezen. De hoofdstukken zijn lekker kort waardoor het boek gemakkelijk weg te leggen is zonder dat je midden in een hoofdstuk zit. De personages zijn goed en duidelijk beschreven maar zonder dat het teveel informatie is. Dat geeft ruimte om een eigen beeld erbij te scheppen.

Het verhaal is spannend en gemakkelijk om te lezen. Je zit constant met de vraag: wie is nou de pyromaan? Dat maakt het dat je graag wilt doorlezen. Ik kon hem dan ook moeilijk wegleggen. De stukjes van de pyromaan zelf zijn ook een leuke toevoeging, ze zijn duidelijk te onderscheiden doordat ze schuingedrukt zijn.

Het enige minpuntje vond ik dat ik soms moeilijk door kreeg uit wiens perspectief je nou aan het lezen was. Dat was mij soms niet helemaal duidelijk.

Dit is zeker een boek wat ik zou hebben gelezen toen ik zelf 13 jaar was, het zou mij genoeg geboeit hebben doordat het genoeg spanning heeft.

De cover van het boek past er ook perfect bij, op de voorkant zie je een persoon in een hoodie met een aansteker, en dat is wat ook in het boek voorkomt. Het ziet er interessant genoeg uit om het boek op te pakken en te gaan lezen.

Ik geef dit boek 4 diamantjes.

Liefs,
Denise.

* Met dank aan Alice Bakker & Godijn Publishing voor het verschaffen van het recensieboek!

Een gedachte over “Recensie: ze zien mij niet – Alice Bakker”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s