Recensies

Er was eens – Miranda Peters, Cathinca van Sprundel, Jen Minkman, Marijke f. Jansen en Suzanne Peters

Titel: Er was eens
Auteur: Miranda Peters, Cathinca van Sprundel, Jen Minkman, Marijke f. Jansen en Suzanne Peters
Uitgeverij: Dutch venture publishing
Jaartal: 2019
Aantal pagina’s: 270 pagina’s
ISBN:9789492585394
Genre: Young Adult/ sprookjes
Prijs: €15,-Er was eens… vele fantastische sprookjes beginnen zo. Maar ken jij deze al?
Laat je meevoeren naar werelden waar Assepoester tegen loverboys strijdt, waar social media nog gevaarlijker is dan een spinnenwiel, waar inhalige fey muzikanten opsluiten in torens, waar oma’s gered moeten worden van iets ergers dan een boze wolf en waar twee zussen door yeti’s op de proef worden gesteld. Verhalen vol magie, verraad, vriendschap en liefde.


Zoals ik al vaker heb laten vallen, hou ik heel erg van sprookjes. Of dat nu ouderwetse, hertellingen of nieuw verzonnen sprookjes zijn, maakt mij niet uit. Al van kinds af aan trekt de sfeer, magie en de verhalen mij mee naar onbekende landen en die aantrekkingskracht zal (verwacht ik) nooit weggaan. Ik was dan ook razend enthousiast toen ik zag dat er een verhalenbundel geschreven was met als draadlijn: sprookjes!

Negen Levens – Miranda Peters

Davina heeft geleerd om zich te beschermen tegen de buitenwereld. Strijdend tegen een gemene stiefmoeder, haar stiefzusters en een stad vol verderf probeert zij onschuldige te redden. Maar wie red haar als ze een oude bekende tegen komt?

Ontvlochten – Cathinca van Sprundel

Rosalyn is gevangen genomen door de fey Ninx en opgesloten in een toren. Elke avond gooit zij haar lange lokken uit het raam zodat Ninx naar boven kan komen om te genieten van de mooiste klanken. Maar wat gebeurt er als er iemand anders naar boven klimt?

De grote boze wolf – Jen Minkman

Wat als met pensioen gaan betekend dat het het einde van je leven is? Hoever zou jij gaan om je Oma te beschermen van de wolven?

Bevroren – Marijke F. Jansen

Elk jaar wordt er een offer gemaakt aan de machtige Migyur: een baby gedragen en verwekt door de uitverkorene. Wat als, niets is wat het lijkt?

Online – Suzanne Peters

Geen sociaal media, geen mail en geen telefoon. Rozanne weet niet beter dan de regels van haar ouders. Maar als ze een telefoon krijgt van een vriend, komt ze tot een vreemde ontdekking.

Deze verhalenbundel heeft voor ieder wat wils. Natuurlijk kan een van de verhalen niet jou ding zijn maar over het algemeen zijn het leuk bedachte hertellingen geworden. Ze zijn creatief, doordacht en fantasierijk. Mijn drie punten waar ik op let bij het lezen van een sprookjesverhaal. Als het een verhaal op zich is en toch lichtjes gebasseerd is op een sprookje, heeft het bij mij al een streepje voor.

Tevens is deze cover een van de mooiste van DVP. Het is mooi, intrigerend en de kleuren zijn perfect. Je ogen trekken meteen naar het midden vanwege de rode kleur. Dat in combinatie met het groen geeft dit boek de juiste sfeer mee namelijk: Sprookje! Nog maar te zwijgen over de prachtige Illustraties aan de binnenkant. Als sprookjesliefhebber kan je je hart ophalen met dit boek.

Conclusie:

Dit boek is de beste verhalenbundel uitgegeven bij Dutch Venture Publishing. Van de cover tot de verhalen en illustraties: het is in een woord FANSPROOKJESTASTISCH. (Ja ik heb een woord verzonnen bel de dikke van dalen.) Ze hebben allemaal hun eigen draai gegeven aan het sprookje en het werkt. Sommige vind je leuker dan andere maar dat maakt het boek niet slechter op. Ze hebben het voor elkaar gekregen om een eeuwenoud verhaal om te toveren in een verhaal van nu.

Negen levens – Miranda Peters: 4,5 diamant

Ontvlochten – Cathinca van Sprundel: 3.5 diamant

De grote boze wolf- Jen Minkman: 4 diamanten

Bevroren – Marijke F. Jansen: 4 diamanten

Online – Suzanne Peters: 4 diamanten

Ik geef dit boek 4 diamanten. Het is een aanrader voor liefhebbers van sprookjes.

Liefs Manuela

* bedankt Dutch Venture Publishing voor het verschaffen van het lees exemplaar ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s