Dutch Shoutout, Interviews, Posts, Top 5 aanbevelingen

Johan’s top 5 aanbevelingen

Top 5 aanbevelingen

Wij vroegen Johan welke boeken hij zijn lezers zou aanraden. Dit is zijn top 5


1. Mistborn Trilogy van Brandon Sanserdon
Dit is een geweldige serie van mijn favoriete schrijver. Het verhaal begint in een fantasiewereld waar de slechterik heeft gewonnen en met ijzeren hand regeert. De hoofdpersoon Vin gaat samenwerken met een groepje rebellen om hem omver te werpen. Het magiesysteem is erg origineel en het verhaal zit vol met plottwists. Ook is het superspannend, een absolute aanrader!

2. Droomwandelaar tweeluik van Inge Pietjouw
In deze twee boeken volg je de avonturen van de zussen Finna en Thora. Het speelt zich af in de tijd van de Vikingen, iets waar ik zelf van hou. De wereldbouw is goed uitgewerkt en zit vol met verwijzingen naar de Noorse mythologie. De meisjes moeten beide op gevaarlijke reizen gaan en de personages zijn goed uitgewerkt. Ook leest het heel gemakkelijk weg.

3. Watership Down van Richard Adams
Dit boek was een van mijn favoriete boeken in mijn jeugd. Het gaat over konijnen die een nieuwe leefomgeving moeten vinden. Alle konijnen hebben hun eigen persoonlijkheid en het verhaal is soms hartverscheurend. Er is ook een miniserie op Netflix te zien.

4. 1984 van George Orwell
Ik hou van verhalen met een dystopische wereld en welk boek is dan beter toe te voegen aan dit lijstje dan een van de meest invloedrijke verhalen die er bestaat? In 1984 houdt Big Brother iedereen continu in de gaten en is voor jezelf denken strafbaar. Maar de staat wil je niet beboeten, ze willen je hersenspoelen totdat je waarlijk van Big Brother houdt. Even geen zin om te lezen? Kijk de film!

5. De Discworld serie van Terry Pratchett
Dit is niet een serie die je even leest, er zijn namelijk 41 boeken in verschenen. Het speelt zich af op een wereld die rust op vier olifanten die weer op een gigantische schildpad staan. De humor van de boeken is echt heerlijk belachelijk! Elk boek is een opzichzelfstaand verhaal, maar hoofdpersonen komen wel vaker terug. Deze personages maken ook echt een groei door, net als de gehele wereld. Politieke systemen veranderen en er worden technologische uitvindingen gedaan die een blijvende invloed houden. Prachtige serie!


Dit zijn boeken die ik nog niet gelezen heb maar je hebt me nieuwsgierig gemaakt om ze toch een keer een kans te geven. De TBR wordt steeds groter en groter.

Liefs Manuela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s