Posts, Recensies

King – T.M. Frazier

Titel: King
Auteur: T.M. Frazier
Uitgeverij: SVM publishing
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s: 328 pagina’s
ISBN: 9789493030022
Genre: New Adult
Prijs: 18.50,- (Adr. Heinen)


Dakloos. Hongerig. Wanhopig.
Doe herinnert zich niet meer wie ze is of waar ze vandaan komt.
King is een beruchte beroepscrimineel die net is vrijgekomen uit de gevangenis. Iemand bij wie je niet in het krijt wil staan, tenzij je bereid bent hem terug te betalen met bloed, met zweet, met seks, of een combinatie van deze drie.
Kings toekomst staat op het spel. Die van Doe ligt verankerd in het verleden. Wanneer hun levens met een knal samenkomen, moeten ze leren dat je soms, om vast te kunnen houden, eerst los moet laten.


Allereerst wil ik zeggen dat T.M. Frazier na King een van mijn favoriete auteurs is geworden. Ik hou van de rauwheid van dit verhaal en in zijn heftige volledigheid is King maar ook zijn beste vriend Preppy onder mijn huid gekropen. Maar een waarschuwing vooraf: ben je op zoek naar een zoveelste – jongen ziet meisje, wordt hoteldebotel verliefd en lopen samen de zonsopgang tegemoet, ben je hier aan het verkeerde adres. King is Rauw, bruut en een beest – wat heftige scenes kan oproepen. Maar zijn aantrekkingskracht naar Doe is het mooiste wat ik ooit heb gelezen.

Doe is alles kwijt, haar familie, haar woning – eigenlijk zo’n beetje haar hele leven. Niet zo gek als je je geheugen en herinneringen vergeten bent. Wie is ze? Zoekt iemand haar? En wat is het gevoel dat King haar geeft. Kan hij haar helpen?

Brantley King heeft overal hard voor moeten knokken, letterlijk, en niets wat hij bezit is makkelijk aan komen waaien. Na het uitzitten van zijn tijd in de gevangenis verwacht hij zijn “oude” leven op te kunnen pakken maar alles veranderd wanneer hij Doe in zijn schoot geworpen krijgt. Wie is deze meid, wat wilt ze van hem en boven al waarom heeft hij het gevoel haar te moeten beschermen?

Dit verhaal vond ik werkelijk prachtig. Het was duister en lief tegelijk. De vrouwelijke hoofdpersonage komt in ‘King’ zo ongelofelijk sterk naar voren, terwijl ze alle reden had tot paniek. Toch hield ze zich groot en deed ze alles wat ze kon om maar te overleven. Ze deed niet alsof ze sterk was om stoer over te komen, haar karakter staat als een huis en ze viel niet in een slachtoffer rol. Dat vond ik persoonlijk echt badass om te lezen. Eindelijk een vrouw met ballen.

King daarintegen kan je vergelijken met een ui. Onder elke laag die je doorgrond, zit er weer een nieuwe laag onder die je gaat ontdekken. Hij heeft zoveel kanten dat het doorgronden langer duurt dan bij Doe het geval was, maar als je hem eenmaal door en door kent merk je dat onder zijn ruwe uiterlijk een prachtig maar beschadigd mens schuil gaat. En Doe haalt dat in hem naar boven. En Preppy – King’s beste vriend – zorgt voor de nodige humor in het verhaal om het duistere randje wat af te vlakken. Hij is zo’n leuk personage! Ik werd er helemaal Prappy van ( zag je wat ik deed – Preppy x Happy – ) Zijn positieve Vibe straalt door heel het boek.

Ik ben heel erg blij dat ik dit boek heb opgepakt en ben gaan lezen. King is een van die boeken die je misschien op het eerste gezicht niet zou oppakken als je normaal, loviedovie boeken leest en nog niet bekend bent met de wat meer duistere boeken – daarmee bedoel ik overigens niet ala 50 tinten grijs maar meer Maffia, bloed, geweld en mishandeling. Je hoeft niet bang te zijn dat geweld hierin geromantiseerd wordt, want dat is niet zo. Maar persoonlijk verkies ik DARK- Romance boven loviedovie boeken. Na het uitlezen van dit boek was ik zo ongelofelijk blij dat ik het tweede deel al naast me had liggen want dat is een zekerheid die ik je kan geven – als je dit eerste deel LEUK vind, zorg er dan maar voor dat het tweede deel op je ligt te wachten. Ik moest gewoon door lezen, Wauw wat een verhaal!

Mocht je net als ik GEK zijn op Dark-romance is King echt een boek voor jou. Hij zal je niet teleurstellen. Je wordt in het verhaal gezogen en het zal je niet meer loslaten tot de laatste pagina. Het is zo’n eerlijk en rauw verhaal dat ik door wilde blijven lezen.

Ik geef dit boek 4 diamantjes

Liefs, Manuela

King is een recensie exemplaar toegestuurd door de uitgeverij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s