Posts, Talk about covers

Talk about covers – #1

Hoi lieve Diamantjes,

Wat leuk dat jullie hier weer zijn want wij willen jullie graag kennis laten maken met ons nieuwste item op de blog- Talk about covers. Iedereen heeft zijn mening klaar over covers – of je bent een “Cover shopper”, of je bent een “Don’t judge a book by its cover” type persoon. Met beide is niets mis! Zou ik namelijk alleen naar de covers hebben gekeken van de boeken die ik heb gelezen, zou ik veel prachtige verhalen zijn misgelopen. Daarom gaan wij dit experiment aan en geven jullie onze mening over covers in combinatie met het boek zelf.


Vandaag gaan wij het hebben over Hell City van Joanne Carlton


Het kleurgebruik en skills van de artiest zijn onbeschrijfelijk mooi. Ik hou van de tekenstijl en het brengt mij helemaal in de sferen ala “the walking dead”. Een soort Apocalyptische wereld wordt hier neergezet en het is zowel gruwelijk als prachtig. Met de verwoeste stad en brandende gebouwen als achtergrond trekt je oog naar de dame in het midden. Deze is zeer realistisch neergezet en ook de hond ziet er levensecht uit alsof die zo uit de cover en kwispelend bij je kan komen zitten. Ik vind het echt een plaatje! Zeer mooi en het beste gedeelte is: Het gaat aan de achterkant verder. Er is niet alleen geconcentreerd op de voorzijde, de achterzijde is namelijk net zo uniek. Tevens vind ik het GENIAAL gevonden van Joanne om het Amerikaanse bord te gebruiken voor Haar naam en de titel van het boek. Ik kan zonder een seconde te liegen zeggen dat deze cover in mijn top 10 staat! En als de cover nog niet reden genoeg was om hem aan te schaffen, is het feit dat het een prachtige hardcover is dat wel!

Het boek in combinatie met de cover was anders dan ik had verwacht. Ik had namelijk een apocalyptisch beeld in mijn hoofd en dat was een beetje anders gelopen. Meer zeg ik niet want het verhaal is echt de moeite waard om te lezen en past zeker bij deze cover. Het zit alleen anders in elkaar dan ik op eerste oogopslag vermoedde.

Wat vinden jullie van deze cover? Wat valt jullie op, wat vind je minder of juist heel mooi?

Liefs Manuela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s