Posts, Recensies

Ijzerhart – Mara Li

Titel: IJzerhart
Auteur: Mara Li
Uitgeverij: DVP publishing
Jaartal: 2020
Aantal pagina’s: 324 pagina’s
ISBN: 9789492585561
Genre: young Adult
Prijs: 17.95,- (Adr. Heinen)


De jonge weefster Cliona heeft haar leven lang al last van onheilspellende dromen. Wanneer haar onderkomen door een vreemd ongeluk verwoest wordt, vindt ze onderdak bij de monniken die haar ooit als baby in het woud hebben gevonden. Maar haar leven raakt pas echt in een stroomversnelling als een nieuwe landheer zijn intrek neemt in de nabijgelegen Eikenburcht en zijn oog op haar laat vallen.

Hoewel Heer Declan een charmant en ruimhartig man lijkt te zijn, heeft Cliona toch het gevoel dat hij een duister geheim heeft. Bovendien doet zijn zwijgzame dienstknecht Cú er alles aan om haar weg te jagen. Maar wat als er een oude magie tot leven wordt gewekt en Cliona’s dierbaren in gevaar komen? Zal Cú bereid zijn om aan haar zijde te vechten of zal hij haar verraden?

Een prachtig geschreven fantasyverhaal met als setting het Ierland van de tiende eeuw.

IJzerhart is het eerste boek dat ik van Mara Li heb gelezen en eerlijk is eerlijk het is een schot in de roos. Ik heb van begin tot eind genoten en voor ik het wist was ik bij de laatste pagina van het boek.. wat ik overigens erg jammer vond, haha.

Waar de inhoud mij helemaal bekoorde met een vlotte schrijfstijl, boeiende personages, gaaf concept en een vloeiende verhaallijn vond ik de cover erg tegenvallen. Het zou geen boek zijn die ik zou oppakken in de winkel, het trekt mijn oog niet en is erg somber. Wat erg jammer is want het verhaal is om bij weg te dromen. Je verdwaalt in haar schrijven en dat kan ik niet vaak zeggen bij andere boeken.

Cliona is een sterk, slim, gebekt meisje en wilt zich graag bewijzen in haar eigen kunnen. Je leest vanuit haar pov en dat maakt van dit verhaal een heerlijke weglezer. Ik liet mij onderdompelen in het verhaal en leerde gaandeweg steeds meer over de wereld en de geheimen rondom Landhuis Eikenburcht en zijn Landheer. Waar ik vooral nieuwsgierig naar was waren de vele kraaien en vreemde dromen van Cliona, wat betekenen ze (?) en waarom heeft zij ze? En wie is toch die Cú, die continu uit het niets lijkt te verschijnen en de knecht is van Heer Declan…

Mara Li heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. Met een prachtig “historisch fantasy-verhaal” veroverde zij langzaam aan mijn hart. Ik geef dit boek 4,5 diamant

Liefs, Manuela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s