Recensies

Blogtour: De Ademdief – Miranda Peters

Titel: De Ademdief
Auteur: Miranda Peters
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s: 306
Jaartal: 2020
ISBN: 9789492585585
Genre: Young Adult


Dood de Ademdieven.
Vernietig de magie.
Verbreek de vloek.
Dat is de levensmissie van de Jagers van Artames. Pas wanneer alle Aspiratar – mensen met een magische gave – zijn uitgeroeid, wordt een eeuwenoude vloek verbroken die Jagers laat sterven op hun twintigste verjaardag. Dat is de opdracht en dat is wat er zal gebeuren. Tenminste, in theorie. Want de Aspiratar weten al meer dan tweeduizend jaar uit handen van de Jagers te blijven.
Thalia leidt samen met haar acht jaar jongere zusje Livia een nomadenbestaan, vanaf het moment dat de Jagers hun ouders doodden. Al vijf jaar lang geneest ze mensen en gaat ze tot het uiterste om haar zusje te beschermen. Maar wanneer ze op een avond Jager Quinn ontmoet en ze elkaar genade tonen, neemt haar leven een onverwachte wending en moet ze voor de zoveelste keer vluchten.
Quinn zet de achtervolging in en Thalia wordt gedwongen met hem samen te werken om een onverwachte gezamenlijke vijand te verslaan. Maar hoe moet dat als je geleerd hebt op niemand anders te vertrouwen dan jezelf? En wat als je als Jager gevoelens krijgt voor iemand die je uiteindelijk moet vermoorden om zelf een toekomst te hebben?

De ademdief is voor mij het eerste boek dat ik lees van auteur Miranda Peters. Ik was razend nieuwsgierig hoe deze schrijfster het zou doen met dit boek en ik kan zeggen: ik ben niet teleurgesteld.

Ik ben dit boek ingedoken zonder echt te weten waarover het ging. Natuurlijk heb ik de syntopisch gelezen, maar die liet zodanig weinig los dat het boek zelf nog 1 groot vraagteken bleef. Dat is voor mij altijd een positief vooruitzicht. De kaft van dit boek sprak mij ook meteen aan. Het heeft een mysterieuze feeling. Ik houd van de nacht en ben echt een avond persoon. Dit zal ook wel meegespeeld hebben. Verder vind ik het niet teveel poespas, je zou het lichtelijk saai kunnen noemen. Maar ik vind hem perfect zoals die is.

De ademdief begint meteen interessant. De proloog laat vragen achter, zoals wie de persoon is die de vloek geeft opgezet en waarom ze dat heeft gedaan. Na die korte proloog begint het verhaal. Er is een achtervolging gaande en daardoor was er ineens een snelle opbouw. Het had van mij wel iets rustiger gemogen, zodat je eerst de karakters iets leerde kennen. Het zat er ook dik bovenop wie de liefdeskoppel zou worden. Wat ik erg typisch vond. Toch las ik het verhaal met plezier. Het is gemakkelijk om te lezen en te volgen. Je snapt snel hoe alles in elkaar zit maar er word niet teveel in één keer verteld.

Al met al vond ik het een boek dat het waard is om gelezen te worden! En ik kan hem ook zeker aanraden. Ik ben ook super benieuwd naar het vervolg deel. Ik geef hem 4 diamantjes.

Liefs,
Denise.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s