Dutch Shoutout, Interviews, Posts

Wat voor lezer is Valentijn Ringelberg?

Hoi Bookdiamonds,

Iedereen heeft zo zijn eigen vaste plek om te lezen of een favoriete boekenlegger dat ze al jaren gebruiken. Maar hebben jullie je nooit afgevraagd hoe een auteur met zijn boeken omgaat of wat voor boeken hij graag leest?

Deze week doet Valentijn een boekje open over wat voor lezer hij is:


Valentijn Ringelberg


Het grappige is dat ik als kind totaal geen lezer was. Ik had simpelweg de concentratie niet om me op al die lettertjes te focussen. In plaats daarvan consumeerde ik verhalen doormiddel van het spelen van videogames. Nu ik ouder ben en veel meer rust kan ervaren beschouw ik mezelf als een echte boekenwurm. Ik lees gemiddeld zo’n 10 tot 15 boeken per maand in verschillende genres.

Het grootste gedeelte van mijn boekenkast is gevuld met Young Adult fantasy en contemporary boeken in zowel het Engels als het Nederlands, maar ik maak regelmatig een uitstapje naar non-fictie, horror, sprookjesboeken, biografieën en graphic novels. Alles staat netjes op auteur gesorteerd, al gooi ik dat zo nu en dan op de schop. Verder is het een mooie mix van hardcovers en paperbacks. Ik heb geen sterke voorkeur voor het een of het ander. Wel vind ik hardcovers en bijzondere edities beter bij fantasyboeken passen en paperbacks en pockets meer bij hedendaagse boeken zoals YA contemporary.

Naast mijn twee volledig gevulde boekenkasten heb ik nog een andere kast waar mijn tbr / ongelezen boeken in staan. Zo weet ik precies waar ik binnenkort in wil beginnen en raken er niet boeken in de vergetelheid (dat is zielig!).

Ik geniet ontzettend van mijn boekencollectie en ik ben er dan ook uiterst zuinig op. Alleen mijn vriend en beste vriendin Maria mogen af en toe een boek van mij lenen, maar de rug breken is een no-go.

Verder ben ik niet zo van het verzamelen van boekenleggers of andere boekengoodies. Al jarenlang gebruik ik een shiny Chansey Pokémonkaart als boekenlegger en ik vind dat eigenlijk wel prima.

Elke ochtend begin ik mijn dag met een kop groene thee en een leessessie van ongeveer een uur. Voor het slapengaan lees ik ook standaard een halfuurtje in bed. Ik beschouw mezelf niet als een snelle lezer, maar ik verslind behoorlijk wat boeken omdat ik dagelijks veel lees. Als laatste vind ik het als lezer belangrijk dat niet alleen de grote namen en bekende titels een kans krijgen om gelezen te worden. Ook debuterende auteurs, kleine uitgeverijen en self-pubbers lees ik graag en probeer ik via social media onder de aandacht te brengen


Altijd leuk om te lezen wat de voorkeuren zijn van een auteur. Welke voorkeur heb jij wat hetzelfde is als die van Valentijn?

Liefs, Manuela

6 gedachten over “Wat voor lezer is Valentijn Ringelberg?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s