Dutch Shoutout, Posts, Recensies

Recensie: De Komeet #1 Doktoren van de staat – Johan Lubbers

Titel: De Komeet #1 Doktoren van de staat
Auteur: Johan Lubbers
Uitgeverij: Zilverbron
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s: 405  pagina’s
ISBN: 9789463081283
Genre: fantasy
Prijs: €22,95,- (Adr. Heinen)


Myrthe leeft in een afgelegen dorpje en is sinds haar beste vriend door haar schuld is gestorven vaak alleen. Myrthe leeft in een afgelegen dorpje en is sinds haar beste vriend door haar schuld is gestorven vaak alleen. Wanneer ze ontdekt dat ze een magiër is, besluit ze die krachten ten goede te gebruiken. Zelfs als dit haar veel strijd met haar vader oplevert.

Ver weg van haar verbaast de dokter Leon zich over de hoge prijzen die zijn patiënten moeten betalen, wil de inquisiteur Oswald magiërs ten koste van alles in het gareel houden en luistert de dief Thoran een gesprek af dat hij nooit had mogen horen.

In een land waar magiërs alleen mogen genezen, de staat hier totale controle over heeft en rebellen voor onrust zorgen, moeten ze alle vier beslissen aan welke kant ze nu echt staan.

Een connectie met het universum, wie wilt dit nu niet(?) en dat gecombineerd met magie, yes please!

Dankzij Vergane Glorie heb ik kennis gemaakt met Johan en zijn schrijfstijl. Het was een boek dat ik moeilijk kan vergeten EN dat nooit mijn boekenkast zal verlaten, het is te bijzonder daarvoor. Ik moet dus eerlijk bekennen dat ik hoge verwachtingen had voor De komeet.

‘De Komeet: Doktoren van de staat’ is het debuut boek van Johan. Een boek waar menig debuut-auteurs van dromen. Het heeft actie, emotie en spanning. Je krijgt vanuit meerdere standpunten informatie mee over het land, het magiesysteem, wat het doet met een mens en de gevolgen ervan.

Wat ik vooral wil prijzen uit dit boek is het magiesysteem. Je kan merken dat Johan hier het meeste aandacht aan heeft gegeven. Het is uniek, speciaal en niet zo vergezocht. Je zou zomaar onder een komeet geboren kunnen worden. Het maakt het realistischer en zorgt samen met de vlotte schrijfstijl dat je verder wilt lezen.

Dankzij de verschillende pov’s werd de wereld voor je ogen geschetst. Het zorgde voor een geheel plaatje van de wereld, magiesysteem en wat er allemaal speelde. Het voegde echt heel veel toe aan het verhaal. Helaas vond ik de wisseling soms net iets te snel, vooral in het begin, want ik maakte net kennis met Myrthe – waar ik meteen meer van wilde weten. Helaas had de auteur iets anders in gedachten en mocht ik de andere personages ook leren kennen. Wat totaal geen straf was. Johan heeft zijn personages goed uitgewerkt. Ze hebben een eigen karakter, droom en gedachtegang. Dat zorgt ervoor dat ze allemaal van toegevoegde waarde zijn.

Gewapend met een prachtige cover, mooie zinnen, een uniek magiesysteem, actie en interessante personages, is ‘doktoren van de staat’ een heerlijke weglezer. Voor je het weet sla je de laatste bladzijde om en verlang je naar het tweede deel.

Dit boek krijgt 4,5 diamant.

Liefs Manuela

Een gedachte over “Recensie: De Komeet #1 Doktoren van de staat – Johan Lubbers”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s