Dilemma donderdag, Dutch Shoutout, Posts

Dilemma’s #2 Johan Lubbers

Dilemma’s we zijn er allemaal mee bekend. Lees je nog een hoofdstuk voor het slapen gaan of kijk je een aflevering van je favoriete serie?

Vandaag leggen wij Johan Lubbers een aantal Dilemma’s voor.


Je kan jezelf naar elke plek teleporteren  of je kan van gedaante verwisselen in elke gewenste vorm

Je legt direct een moeilijk dilemma voor! Ik hou van reizen dus naar elke plek teleporteren zou hierin zeker helpen. Van gedaante wisselen zijn dan weer meer unieke dingen mee te doen en veel meer mensen mee te helpen. Dan ga ik dus voor veranderen in elke vorm.

 Iedere avond een 4 gangen menu koken of continu achter iedereen in je huishouden opruimen.

Ik heb op dit moment 1 huisgenoot. Voor hem en mezelf elke avond een 4 gangen menu koken klinkt als een hoop gedoe, maar achter ons twee opruimen is goed te doen.

Je lievelings boeken telkens opnieuw kunnen lezen voor de eerste keer of een fotografisch geheugen als het om boeken gaat.

Fotografisch geheugen als het om boeken gaat, dan kan ik veel nieuwe dingen leren. Mijn favoriete boeken telkens opnieuw voor de eerste keer kunnen lezen, klinkt helemaal niet als een voordeel. Het is juist leuk om nieuwe dingen te ontdekken als je het boek een tweede keer leest.

Een bieb abonnement of een eigen persoonlijke bieb in huis

Een persoonlijke bieb in huis, dat is niet makkelijk in het echt te realiseren. Dat is een bieb abonnement natuurlijk wel.

Hardcover of paperback

Hmmm… ik denk paperback? Het maakt me niet veel uit, maar paperbacks zijn over het algemeen goedkoper.

Alleen nog maar boeken series lezen of alleen nog maar stand alones

Aangezien fantasy mijn favoriete genre is ga ik voor alleen boeken series. De meeste fantasy is nu eenmaal een serie.

Je boek in 10 talen vertaald zien worden of verfilmd zien worden op het witte doek met de bekendste hollywood sterren en een Oscar nominatie

Makkelijk! Het zou supercool om een van mijn boeken verfilmd te zien worden. Met name Vergane Glorie zie ik helemaal voor me met filmlocaties als Machu Picchu en Prambanan. En dan Jennifer Lawrence of Emma Watson als een wat oudere Anya. Wanneer verschijnt de film? 

Altijd boeken luisteren of continu gestoord worden bij het lezen van een boek

Altijd boeken luisteren. Een boek luisteren heb ik geen problemen mee, continu iemand die me stoort bij het lezen daarentegen wel.

Voor de eerst komende tien jaar iedere woensdagmiddag voorlezen aan lastige peuters/kleuters of voor altijd schrijven in een genre die je niet leuk vind

Eens in de week voorlezen lijkt me best leuk, voor altijd schrijven in een stom genre lijkt me helemaal niets. Voorlezen dus!

Elk boek beginnen met: Er was eens een…..  of eindigen in: en ze leefde nog lang en gelukkig

Mijn verhalen eindigen niet met dat iedereen nog lang en gelukkig leeft, dus dan zou ik hele andere verhalen moeten gaan schrijven. Er was eens een… is alleen maar het begin. Daar is prima mee te werken dus dan gaan we voor deze start van mijn aankomende boeken.

In elk boek dat je leest gaat je favoriete personage dood of verdwijnt hij/zij halverwege en er wordt verder niet meer over hem/haar  gesproken

Ik ga voor het personage dood laten gaan. Dat kan heel sterk zijn, terwijl een personage er zomaar uitschrijven niet goed is voor het plot.

Een week opgesloten zitten in: de bieb uit belle en het beest of je plaatselijke bibliotheek

Doe maar de plaatselijke bibliotheek, dat is veiliger. Ik weet waar ik aan toe ben en kan het zeker overleven.

Liever boeken lezen of zelf boeken schrijven

Boeken schrijven, dat is mijn passie. Het creëren van magiesystemen, werelden, personages en verhalen. Dat zou ik voor geen goud willen missen.

Stel je voor: je huis staat in brand, wat zou jij redden op je geliefden en eventuele huisdieren na

Ik heb even rondgekeken, maar best veel is gewoon te vervangen. Wel heb ik wat schilderijen en beelden die ik tijdens vakanties heb gekocht en daardoor een bijzondere betekenis voor me hebben. Die zou ik dus redden.

Iedereen op de wereld leest jou boek maar bij vragen van fans sla je compleet dicht en weet je je mondeling en schriftelijk niet uit te drukken OF je hebt een schaars aantal lezers  en kan met fans uren praten over je boek

Ik praat graag met lezers over mijn boeken, maar ik vind het belangrijker dat mensen mijn boeken kunnen lezen en ik ze hiermee iets positiefs heb kunnen geven. Dus dan ga ik ervoor dat ik geen antwoord kan geven op vragen, maar dat iedereen de boeken wel kan lezen.

Op het moment dat er in het boek dat je leest of in het echte leven iets spannends gebeurd hoor je het deuntje van JAWS of je wordt de rest van je leven achtervolgt door een draaiorgel die alleen Shalalie van sieneke draait.

Allebei niet heel prettig, maar continu een draaiorgel achter me aan is een stuk erger. Dan ga ik voor degene die niet de hele tijd gebeurt: Jaws deuntje!


Liefs Manuela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s