Dutch Shoutout, Posts, Recensies

Recensie: de Komeet #2 bewakers van het fragment

Titel: De Komeet #2 bewakers van het fragment
Auteur: Johan Lubbers
Uitgeverij: Zilverbron
Jaartal: 2020
Aantal pagina’s: 405  pagina’s
ISBN: 9789463083430
Genre: fantasy
Prijs: €22,95,- (Adr. Heinen)


Mensen geboren onder de komeet zijn magiërs en een deel van de komeet is neergestort in de woestijn. Het bewaken van dit fragment is Thessa’s heilige missie. Het mag niet in verkeerde handen vallen. Magie is gevaarlijk en slecht. Wanneer Thessa ontdekt dat zij magie kan gebruiken, begint ze te twijfelen aan haar missie en aan alles wat ze heeft geleerd. Ver weg in het zuiden kan Myrthe niet meer genieten van haar magische krachten en worstelt met de pijn die ze heeft veroorzaakt. Ze wil geen magiër meer zijn en gaat op zoek naar een andere plek waar ze zich meer op haar gemak voelt. De nieuwe koning heeft het politieke systeem van Rhodas veranderd. De prijzen om je laten behandelen door een dokter zijn betaalbaar geworden en magiërs mogen hun krachten ook voor andere zaken dan de geneeskunde inzetten. De straatjongen Thoran is een vertrouweling en vriend van de koning geworden en geniet van zijn nieuwe rol en het gebruiken van magie. Toch mist hij iets en wil zijn familie vinden. Niet iedereen is het eens met de veranderingen in Rhodas. De inquisitie en priesters waarschuwen voor het gebruik van magie en iemand zet zelfs magiërs op de brandstapel. Thoran, Myrthe en inquisiteur Oswald moeten samenwerken om de dader te vinden en vechten elk voor hun eigen geliefden, idealen en dromen.

Wat fijn dat ik na het lezen van “Doktoren van de staat” meteen door kon lezen met het tweede deel “Bewakers van het Fragment”. Ik moet eerlijk bekennen dat het lezen van Johan’s boeken een avontuur opzich is, je wordt meegetrokken in het verhaal en het laat je pas los als je de laatste bladzijde omslaat.

Om magie te kunnen gebruiken moet je onder de komeet geboren worden. Een andere manier is er niet…

Johan weet zijn lezers meteen weer te grijpen met zijn uniek schrijfstijl. Ondanks dat het niet beeldend geschreven is, is het wel vlot en energiek. Je leest bladzijde na bladzijde en voor je het weet is het boek uit. Omdat ik al van het eerste deel gewend was dat er veel pov wisselingen waren vond ik het in dit deel niet meer zo opvallen. Het hoorde er gewoon bij.

Wat mij wel opviel was de uitwerking van de personages. Met ‘Doktoren van de staat’ meegerekend, maken ze een enorme groei door. Je kan merken dat de auteur hier veel aandacht aan heeft besteed en ook plezier had in het “creëeren” van zijn personages.

En niet alleen aan zijn personages heeft hij aandacht besteed. Ook de cover is prachtig ontworpen en bij het lezen van het verhaal snap je ook waarom de auteur voor dit ontwerp heeft gekozen.

‘Bewakers van het Fragment’ is een mooi verhaal. Wederom gebruikt de auteur zijn creativiteit tot een toppunt.

Ik geef dit boek 4 diamanten.

Liefs, Manuela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s