Dutch Shoutout, Posts, speel een spel met ons

Speel een spel met ons #6: Johan Lubbers

Hoi Diamantjes,

Johan Lubbers speelde met ons het spel : streep je weg. Vandaag onthullen wij zijn antwoorden.

Het begon allemaal met Johan’s favorieten:

  1. Mistborn trilogy – Brandon Sanderson
  2. Harry Potter – J.K. Rowling
  3. Fort Enigma – Dianne Arentsen
  4. Droomwandelaar (tweeluik) – Inge Pietjouw
  5. Discworld series – Terry Pratchett
  6. Death gate cycle – Weiss & Hickman
  7. Ender’s Game and Ender’s Shadow – Orson Scott Card
  8. 1984 – George Orwell

Als jij er klaar voor bent, gaan we beginnen.

Yes, ik ben er klaar voor

Top! Dan ga ik de eerste voorleggen:

Death gate cycle – Weiss & Hickman VS Droomwandelaar – Inge Pietjouw

De death gate cycle heeft een speciaal plekje in mijn hart, omdat het een van de eerste fantasyseries is die ik heb gelezen. Elk boek reizen de hoofdpersonen naar een andere wereld en het komt allemaal bij elkaar. Toch ga ik voor droomwandelaar, de combinatie van een cool magiesysteem, de Noorse mythologie en een vlotte schrijfstijl maken dit een prachtig tweeluik.

Harry Potter VS Mistborn trilogy

Van beide series vind ik de voortgang in de verhaallijn erg sterk. Harry Potter begint als kinderboeken, maar werd steeds volwassener en mistborn blijft je twist na twist geven. Ik ga voor de mistborn trilogy, omdat het magiesysteem van Harry Potter niets bijzonders is. Dat is die van mistborn wel. Je consumeert metalen die verschillende tijdelijke krachten geven. Daarnaast ontwikkelt het systeem zich gedurende de serie. Voor mij het voorbeeld van een perfect uitgewerkt magiesysteem.

1984 VS discworld series

1984 is waarschijnlijk het boek wat ik het vaakste heb gelezen en de film van heb gezien. Een hele interessante visie van een dystopie met een goed gekozen einde. De discworld series heb ik echter ook meerdere malen gelezen en valt meer in mijn straatje als fantasyserie met geweldige humor. Ik ga voor de discworld series.

Fort enigma vs ender’s game and enders shadow

Beide doen iets heel bijzonders. In Ender’s game volg je eerst Ender’s verhaal, maar ik vond vooral Ender’s Shadow indrukkwekkend. Hierin volg je Bean, een van de personages van het eerste boek. Je ontdekt dat er veel meer achter de acties van Bean zat. Heel cool. Dat is Fort Enigma ook. Dit is namelijk een boek waarin je zelf keuzes maakt en puzzels moet oplossen om het toernooi te winnen. Je gaat kriskras door het boek en de eindes zijn verschillend. Toch ga ik uiteindelijk voor Ender’s Shadow, dat was voor mij meest unieke ervaring.


2de ronde


Droomwandelaar vs mistborn trilogie

Ik ga voor de mistborn trilogy. De personages in mistborn zijn zo goed omschreven. Niet alleen hoofdpersoon Vin, maar ook de andere personages. Ze voelden echt en ik mocht ze allemaal. Ook ontwikkelen ze zich heel erg gedurende de serie. Bij droomwandelaar heb ik dat minder. De hoofdpersonen kan ik nog goed mee meeleven, maar de andere personages niet zo.

Discworld serie vs Enders shadow

De discworld serie is van deze twee mijn favoriet. De wereldbouw is zo verschrikkelijk goed. Gedurende de tientallen boeken maak je echt uitvindingen mee, de wereld groeit en verandert. En wie kan een schijf op vier olifanten op een schildpad als wereld afslaan?

Dan zijn we al weer aangekomen bij de laatste:

Mistborn trilogie VS discworld serie

Terry Pratchett heeft met Discworld echt een prachtige serie neergezet. De humor en de wereldbouw zijn van een hoog niveau. Ook is het leuk dat hoofdpersonen terugkomen en na enkele boeken weer de hoofdpersoon zijn. Mijn favoriete verhaallijn is de Watch, bewakers van Ankh-Morpork die het in het begin totaal niet serieus nemen maar zich door de boeken heen ontwikkelen. Toch moet ik de nummer 1 plek geven aan Mistborn. Brandson Sanderson heeft wat mij betreft de beste fantasyserie geschreven. Een uniek magiesysteem, goede personages en een interessante wereld. Ook is het verhaal zo bijzonder, er zit zoveel meer achter dan je verwacht en het blijft verbazen met kloppende plottwists. Een genot om te lezen en voor mij het voorbeeld van goede moderne fantasy!


Dankjewel voor het spel! Ik vond het erg leuk♡ en heb weer nieuwe fantasy boekjes voor op de lijst haha

ja, vond het ook leuk. Bedankt voor het hosten


Welk boek kwam bij jou op nr 1?

Liefs, Manuela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s